|
|
|
כותר |
|
עובדים זרים בבית יהודי |
מחבר |
|
בן ראובן, הרב צבי |
בתוך |
|
כושרות כהלכה ג' (תשפ"א) 239-251 |
|
|
|
נושא ראשי |
|
הלכה |
תיאור |
|
המאמר מתמקד שלוש בעיות המצויות בבית שיש בו עובדים זרים האחראים גם על הפעילות במטבח:
1. גזרת חכמים למניעת החלפתו של אוכל כשר באוכל שאינו כשר ע"י גוי
2. הלכות בישולי נוכרים
3. יין נסך
בסוף המאמר נמצא דף הנחיות להתנהלות נכונה מלכתחילה בכל אחד מהנושאים אלו, וכן התייחסות קצרה למקרים בעייתיים שבדיעבד. |
מילות מפתח |
|
כשרות, בישולי גוים, סתם יינם, בשר שנעלם מן העין, חותם, יין מבושל, עובד זר, עובדת זרה, עובדים זרים, עובד סיעודי |
טקסט מלא |
|
/journals/k/kosharot_kahalacha/vol003/kosharot_kahalacha00329.pdf |
מס' מערכת |
|
0010526 |
|
תגיות |
[ הוספת תגיות ]
|
|