תיאור |
|
הבוצר ענבים, דורך אותם ועושה יין ראשון. אחרי תקופה הוא לוקח את הפסולת (ה'מקע'), מוסיף סוכר ומעט מים ועושה יין שני. את הפסולת מן היין השני הוא סוחט, ומייבש ולאחר מכן מוסיף סוכר. את הנוזל שיוצא מתערובת זו הוא מזקק לאלכוהול.
יש לציין שפסולת זו (לפני שמוסיפים לה סוכר) היא בלתי אכילה, יש בה בעיקר חרצנים וקליפות ענבים. הזיקוק לצורך הפקת אלכוהול נעשה מספר פעמים: בפעם הראשונה עדיין לא יוצא אלכוהול איכותי, ורק על ידי זיקוק הנוזל פעם שנייה ושלישית יוצא אלכוהול איכותי.
מהיין הראשון ומהיין השני מפרישים תרומות ומעשרות כרגיל. האם יש להפריש מהפסולת שנשארה מהיין השני, שנועדה לאלכוהול? אם כן, איך עושים זאת? |