רמבי"ש : רשימת מאמרים שלבני הישיבות

תצוגת רשומה


רמבי"ש : עיון > מקור > תחומין > תחומין י"ז (תשנ"ז) רשומה 47 מתוך 57
<< הקודם חזרה לדף התוצאות הבא >>

כותר צמצום כמות המלח במשחטות
מחבר (לא ידוע),
בתוך תחומין י"ז (תשנ"ז) 433-454      
נושא ראשי הלכה
תיאור צמצום כמות המלח במשחטות:
א. עקרונות המליחה ההלכתית
ב. תהליך המליחה במשחטות
1.מליחה במצב "תפזרת"
2.שרייה מוקדמת (מקביל לשלב א' בפרק א')
3.יבוש חלקי (מקביל לשלב ב' בפרק א')
4.שלחן המליחה (מקביל לשלב ג' בפרק א')
5.משטח השהייה במלח (מקביל לשלב ד' בפרק א')
6.שטיפה ו/או נפילה (=ניפוץ) (מקביל לשלב ה' בפרק א')
7.הדחות אחרונות ("צ'ילרים") (מקביל לשלב ו' בפרק א')
ג. משחטות בארה"ב - שינוי בתהליכים
1.שינויים מהנהוג בארץ
2.הערכת השינויים מבחינה אקולוגית
ד. כמויות מלח במליחה - ישראל וארה"ב
ה. ניעור המלח לאחר המליחה
ו. "ניפוץ" המלח
1.התועלת ב"ניפוץ" המלח
2.ההלכה והנוהל כיום במשחטות
3.ניסוי ב"ניפוץ" מכוון
ז. סילוק המלח בצובר
ח. מיחזור המלח - מבט הלכתי
ט. מסקנות
נספח:טבלאות שקילת העופות במשחטות שונות, בישראל ובארה"ב
מילות מפתח שחיטה, הדחה ראשונה, מליחה, הדחה שניה, מלח
מס' מערכת 0007908
 
תגיות [ הוספת תגיות ]
  
אם מצאתם טעות או יש לכם הערות, אנא כתבו לנו.
חלק מהמאמרים זמינים לסריקה בספריית הרמב"ם, ניתן לשלוח בקשה לספרית הרמב"ם בכתובת rambaml1@gmail.com.
edit

 




רמביש רמבי"ש יקי נוימן הדס נוימן
תפילה קריאת שמע לוח שנה לוח שנה עברי
לוח עברי לוח שנה ברכת המזון כניסת שבת
תפילת הדרך תפילת מנחה תפילת ערבית שירת נשים
פיטום הקטורת נשמת כל חי ברכות השחר כניסת שבת
הרטבת לילה